Instellingen voor KSN-proxy

Computers van gebruikers die worden beheerd door de Administration Server van Kaspersky Security Center kunnen gegevens uitwisselen met KSN via de service KSN-proxy.

De service KSN-proxy verleent de volgende functionaliteit:

Nadat KSN is ingeschakeld en de KSN-verklaring is geaccepteerd, gebruikt het programma standaard een proxyserver om verbinding te maken met Kaspersky Security Network. De proxyserver die door het programma wordt gebruikt, is de Kaspersky Security Center Administration Server via TCP-poort 13111. Als KSN Proxy niet beschikbaar is, moet u daarom het volgende controleren:

U kunt het gebruik van KSN Proxy als volgt configureren: KSN Proxy in- of uitschakelen en de poort voor de verbinding configureren. Om dit te doen, moet u de eigenschappen van de Administration Server openen. Voor meer informatie over de configuratie van KSN-proxy raadpleegt u de Help van Kaspersky Security Center. U kunt KSN Proxy ook in- of uitschakelen voor individuele computers in het Kaspersky Endpoint Security-beleid.

Anti-Phishing inschakelen of uitschakelen in de Beheerconsole (MMC)

KSN-proxy inschakelen of uitschakelen in de webconsole

Het adres van de KSN-proxy komt overeen met het adres van de Administration Server. Wanneer de domeinnaam van de beheerserver gewijzigd is, moet u het KSN-proxyadres handmatig bijwerken.

Het KSN Proxy-adres configureren:

1. Ga in de Beheerconsole naar de map Administration ServerAdditionalRemote installationInstallation packages.
  2. Selecteer in het contextmenu van het de map met het Properties de optie Installation packages.
  3. Op het tabblad General in het geopende venster, specificeert u het nieuwe adres van de KSN-proxyserver.
  4. Sla uw wijzigingen op.